Toegankelijkheid

Websites van (semi-)overheidsorganisaties moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Dus ook voor mensen met een beperking.

De overheid heeft hier eisen over vastgesteld. In die eisen staat bijvoorbeeld dat mensen die de muis niet kunnen gebruiken, toch een formulier moeten kunnen invullen. Of dat blinden en slechtzienden geen informatie mogen mislopen vanwege hun beperking. Meer uitleg over de eisen vind je op Digitoegankelijk.nl.

Elkander en CJG Zeist willen jongeren.cjgzeist.nl zo snel mogelijk volledig toegankelijk maken.

Verbeterpunten

De meeste informatie op deze website voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Toch zijn er een aantal verbeterpunten:

Pdf-bestanden

Mogelijk zijn niet alle pdf-bestanden die op deze website zijn geplaatst, volledig toegankelijk. Het gaat dan om bestanden van vóór september 2018.

De redacteuren van deze website zorgen ervoor dat alle nieuwe pdf’s die zij plaatsen, voldoen aan de toegankelijkheidseisen. Oudere, ontoegankelijke pdf's zullen wij vervangen door toegankelijke informatie, zodra deze beschikbaar is.

Uitzonderingen

Op deze website staat ook materiaal (content) dat niet aan de toegankelijkheidseisen hoeft te voldoen. Toch werken we eraan om dit ook toegankelijk te maken. Het gaat dan om:

  • Informatie die wij niet zelf hebben toegevoegd en niet zelf beheren, zoals de gegevens van organisaties uit de sociale kaart. Waar mogelijk wijst Elkander de beheerder op deze ontoegankelijke informatie, met het verzoek om deze informatie toegankelijk te maken. Als het nodig is, geeft Elkander ook uitleg over hoe dat moet.

Toegankelijkheidsverklaring

De volledige stand van zaken kun je nalezen in de uitgebreide toegankelijkheidsverklaring van CJG Zeist.

Problemen met de toegankelijkheid van deze website?

Kom je een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Dan kun je dit laten weten aan websiteleverancier Elkander. Op veel pagina’s kun je dit doen door op de knop ‘Feedback’ te klikken en het formulier in te vullen. Of stuur een e-mail naar toegankelijkheid@elkander.nl. Vermeld bij je melding de link naar de webpagina waar je het probleem bent tegengekomen.

Vergelijk hulpaanbod