Grow It!-app steunt je in nieuwe lockdown

Geplaatst: 22 december 2020

Jongere kijkt op smartphone

Jongeren kunnen gebruik maken van de Grow It!-app, als steun bij het omgaan met stress, eenzaamheid en verveling in de nieuwe lockdownperiode. De app is voor jongeren tussen 12 en 25 jaar.

Grow It! is een zogeheten 'gamified app' voor op de smartphone: gebruikers krijgen in de vorm van een spelletje hulp bij het delen van hun gevoelens en het ondernemen van activiteiten in coronatijd.

Vragenlijsten, challenges en dagboek

Wanneer je de Grow It!-app gebruikt, krijg je elke dag op 5 willekeurige momenten een korte vragenlijst met vragen over je slaap, beweging, emoties, sociaal gedrag, eenzaamheid en stress. Ook doen je mee aan 'challenges', korte uitdagende opdrachten. Bijvoorbeeld: bak of kook iets lekkers voor je gezinsleden of ga een super-challenge aan en leer coole nieuwe trucs. De opdrachten helpen je om je gevoelens te delen of een activiteit te doen. De app werkt tegelijkertijd als een soort dagboek.

Downloaden

Jongeren die meedoen aan het bijbehorende wetenschappelijke onderzoek kunnen de app gratis downloaden op hun telefoon, kiezen een naam van een dier als nickname, en spelen 3 weken in een team mee.

Ben je tussen de 12 en 25 jaar oud en ben je benieuwd hoe dit in z’n werk gaat? Kijk op growitapp.nl voor meer informatie!

Grow It! is tijdens de eerste coronagolf door de Erasmus Universiteit en het Erasmus MC-Sophia kinderziekenhuis gelanceerd in de regio Rotterdam. De app is nu beschikbaar gemaakt voor heel Nederland dankzij subsidie van ZonMw, de Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.

Bron: ZonMw, ErasmusUMC