Voor alles wat je bezighoudt in coronatijd

Geplaatst: 28 mei 2020

Logo van de kindertelefoon

De coronatijd is voor sommige jongeren spannend en onzeker. Misschien maak je je wel zorgen om familie of vrienden, of voel je je alleen en is het thuis niet fijn. Je kunt dan terecht bij de Kindertelefoon.

Op de website van De Kindertelefoon vind je updates voor kinderen en jongeren, antwoorden op veelgestelde vragen én kun je een tip of idee insturen om de coronatijd door te komen. De Kindertelefoon plaatst sommige tips en ideeën in de story van hun Instagram.

Wil je iemand spreken?

Als je een vraag hebt, of je verhaal kwijt wilt, dan kun je gratis en anoniem bellen met de Kindertelefoon via 0800-0432. Dat kan elke dag tussen 11.00 en 21.00 uur.

Wil je liever niet bellen, dan kun je ook chatten. Het kan soms zijn dat je eventjes moet wachten, omdat het druk is. Als je met leeftijdsgenoten ervaringen uit wil wisselen, kun je met elkaar praten op het forum.

Contact met het CJG

Bij het CJG kun je terecht met allerlei vragen die met opgroeien te maken hebben. Dat kunnen je zorgen over corona zijn, maar ook onderwerpen als jeugdpuistjes, pesten, onzekerheid, bewegen en sport, gezondheid, seks en geld. Je kan bellen of mailen. Alle informatie en advies is onpartijdig en gratis. Bekijk hier de openingstijden.