Nieuws

Zoek in resultaten
Filter resultaten
Twee meiden kijken op de telefoon

Kun je nog afspreken met vrienden?

Wat mag je wel en niet nu er nieuwe maatregelen rond corona gelden? Je mag gelukkig nog steeds met vrienden samenkomen. Het is wel belangrijk dat je zelf nadenkt over waar je afspreekt en wat wel of niet verstandig is.

Thijs

Video: Wat kan het CJG Zeist voor jou doen?

Heb je vragen over school, vrienden, seks, relaties, je ouders? Het maakt niet uit waar je vraag over gaat, als je eens wilt praten over waar je mee zit, ben je welkom bij het CJG Zeist. In een filmpje vertelt Thijs bijvoorbeeld over de ondersteuning die hij kreeg van onze CJG-medewerker.

Man in rolstoel en jongere loopt ernaast

Jong en mantelzorger? Zorg ook voor jezelf!

Zorgen voor een familielid, in combinatie met school, vrienden en hobby’s is pittig, helemaal in deze tijd van corona. 3FM DJ Frank van der Lende is ook mantelzorger. Hij heeft een belangrijk advies: deel je zorgen met anderen!

Logo van de kindertelefoon

Voor alles wat je bezighoudt in coronatijd

De coronatijd is voor sommige jongeren spannend en onzeker. Misschien maak je je wel zorgen om familie of vrienden, of voel je je alleen en is het thuis niet fijn. Je kunt dan terecht bij de Kindertelefoon.

Een meisje kijkt op haar smartphone

Sexting tussen jongeren straks niet meer strafbaar

Was sexting strafbaar? Wellicht stel je jezelf die vraag als je leest dat het dat straks niet meer is. Ja, sexting door jongeren onder de 18 jaar werd tot nu toe gezien als kinderporno en dus strafbaar. Maar minister Ferd Grapperhaus van Justitie wil dat veranderen.

Meisje zit achter computer

Doe mee aan online challenges

Ben je tussen de 12 en 18 jaar en houd je van technologie, games en challenges? Ben je het thuiszitten soms een beetje moe en verveel je je? Daag jezelf dan uit om je digitale skills te verbeteren en anderen te verslaan!

Twee jongens praten met elkaar

Jongeren voelen zich betrokken bij de maatschappij

Jongeren van 12-19 jaar voelen zich in deze coronacrisis enorm betrokken bij de maatschappij. Bijna twee derde van hen (71%) vindt het belangrijk om iets te kunnen betekenen voor anderen. Bijna een derde (31%) heeft in deze tijd ook echt iets gedaan voor iemand.

Een jongen en een meisje

Zit je ergens mee?

Heb je vragen over school, relaties, seks, opgroeien, pesten, contact met je ouders, vrienden maken of wat dan ook? Je kunt je vraag stellen bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. We bieden gratis deskundige informatie en advies. We zijn er voor kinderen, tieners en jongvolwassenen tot en met 23 jaar.

foto van meisje met telefoon

Jongeren scoren goed op digitale communicatie

Vooral op het gebied van digitale communicatie scoren jongeren goed. In 2019 had 94 procent van de Nederlandse jongeren meer dan basisvaardigheden op dit gebied.

Jongeren met hoody loopt.

Wil je jongeren uit Zeist ontmoeten?

In Zeist zijn verschillende plekken waar je jongeren uit jouw buurt kunt ontmoeten. Je kunt er terecht voor advies, voorlichting en allerlei activiteiten zoals tafelvoetbal, tafeltennis, een (spel)computer, gezelschaps-spelletjes, tv-video etc.

Smartphone

Wat je kunt doen bij online pesten

Ben je weleens online gepest, bedreigd of gestalkt? Bij ruim 5 procent van de 12- tot 25-jarigen is dat het geval geweest in 2018. Meisjes en homo- en biseksuele jongeren zijn vaker dan gemiddeld slachtoffer.

Vergelijk hulpaanbod