Welkom

Op deze site vind je allerlei tips en informatie over zaken als puberteit, verliefdheid, voeding, gewicht,  pesten, drank, drugs, seks, bijbaantjes, geld, sport en hobby's

In 2020 rookverbod op schoolpleinen

donderdag 28 november 2019

Vanaf augustus 2020 mag er  niet meer gerookt worden op schoolpleinen. Dit voorstel van staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is door de ministerraad aangenomen. “Veel jongeren steken hun eerste sigaret aan op het schoolplein. Het is dus hoog tijd dat roken op schoolpleinen iets voor de geschiedenisboeken wordt", zegt Blokhuis.

Ook op jouw schoolplein mag er dus straks niet meer gerookt worden. De maatregel geldt voor basisscholen, middelbare scholen, mbo- en hbo-instellingen en universiteiten. De staatssecretaris wil dat in 2040 geen enkele jongere nog rookt: een rookvrije generatie dus. Blokhuis: “Per dag beginnen er 75 jongeren onder de 18 jaar met dagelijks roken. Dat is een enorm aantal. We moeten ons daarom blijven inzetten om dat tot nul terug te brengen.”

Scholen zelf verantwoordelijk

Jouw school wordt straks zelf verantwoordelijk voor het uitvoeren van het rookverbod en moet zelf aan iedereen die op het plein komt duidelijk maken dat er een rookverbod geldt.  En jouw school moet ook zelf controleren of leerlingen, leraren en ouders zich aan het verbod houden.

Bron: Rijksoverheid

 

Contactgegevens

CJG Zeist
De Clomp 1904
3704 KS Zeist

e-mail: info@cjgzeist.nl
tel. 030 8200227

In ons inlooppunt in De Koppeling in Zeist-West kun je terecht met allerlei vragen die met opgroeien te maken hebben. Dat kan gaan over jeugdpuistjes, pesten en onzekerheid, maar ook over sport, seks, geld etc. Je kan bellen, mailen of kom langs. Alle informatie en advies is onpartijdig en gratis. Kijk hier voor de openingstijden

Locatie van het CJG Zeist op de kaart weergeven.

Vraag het Else!

Foto van Else

De virtuele medewerker van het CJG