Welkom

Op deze site vind je allerlei tips en informatie over zaken als puberteit, verliefdheid, voeding, gewicht,  pesten, drank, drugs, seks, bijbaantjes, geld, sport en hobby's

Jongeren bewegen te weinig

vrijdag 22 november 2019

Beweeg je elke dag minstens een uur? Of komt het er vaak niet van? Haal je dit niet, dan ben je niet de enige, want wereldwijd beweegt 80 procent van alle jongeren te weinig. Dit blijkt uit een onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Zorgelijk is het echter wel.

Een uur per dag bewegen is nodig als je jong bent om botten en spieren op te bouwen en de kans op hartziekten, obesitas, diverse soorten kanker en diabetes te verkleinen. Het rapport van de WHO waarschuwt dan ook voor de gevolgen die te weinig bewegen voor je gezondheid heeft.

Met name meisjes moeten meer gaan bewegen. De WHO doet al onderzoek sinds 2001 en toen bleek ruim 85 procent van alle meisjes niet genoeg te bewegen. In het nieuwste onderzoek is die situatie niet veranderd.  

Jongens doen het iets beter, er zijn iets meer jongens meer gaan bewegen, maar hun situatie is wel "zorgelijk".

Voor het onderzoek zijn gegevens uit 146 landen gebruikt van ruim 1,6 miljoen scholieren in de leeftijd van elf tot zeventien jaar. De WHO adviseert deze groep jongeren om minimaal één uur per dag intensief te bewegen.

 

Contactgegevens

CJG Zeist
De Clomp 1904
3704 KS Zeist

e-mail: info@cjgzeist.nl
tel. 030 8200227

In ons inlooppunt in De Koppeling in Zeist-West kun je terecht met allerlei vragen die met opgroeien te maken hebben. Dat kan gaan over jeugdpuistjes, pesten en onzekerheid, maar ook over sport, seks, geld etc. Je kan bellen, mailen of kom langs. Alle informatie en advies is onpartijdig en gratis. Kijk hier voor de openingstijden

Locatie van het CJG Zeist op de kaart weergeven.

Vraag het Else!

Foto van Else

De virtuele medewerker van het CJG