Welkom

Op deze site vind je allerlei tips en informatie over zaken als puberteit, verliefdheid, voeding, gewicht,  pesten, drank, drugs, seks, bijbaantjes, geld, sport en hobby's

Ervaring opdoen met de maatschappelijke diensttijd

dinsdag 8 oktober 2019

Ben je tussen de  14 en 27 jaar? Dan kun je vanaf volgend jaar februari starten met een maatschappelijke diensttijd. Je doet dan in de loop van een half jaar minimaal tachtig uur ervaring op bij een organisatie. Je levert hiermee een bijdrage aan de samenleving.

De maatschappelijke diensttijd is vrijwillig. Het is geen stage, betaald werk of vrijwilligerswerk. De diensttijd sluit als het goed is aan bij jouw wensen en die van de organisatie waar je je voor inzet.

Iets voor anderen willen doen

In 2018 zijn er al enkele proefprojecten gestart. Ongeveer 10.000 jongeren hebben hieraan meegedaan. De belangrijkste motivatie om de maatschappelijke diensttijd te doen is dat jongeren iets voor anderen willen doen en daarvoor ook erkenning krijgen. Ze willen vaardigheden ontwikkelen en zinvol werk doen, hun leven weer op de rit krijgen, grip krijgen op baan of studiekeuze en de kans op succes daarin vergroten.

Staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zegt: "De maatschappelijke diensttijd kun je zien als een soort ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. Een kans voor jongeren om hun talenten te ontdekken, van betekenis te zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en keuzes te maken voor de toekomst."

Bron: Rijksoverheid

 

 

Contactgegevens

CJG Zeist
De Clomp 1904
3704 KS Zeist

e-mail: info@cjgzeist.nl
tel. 030 8200227

In ons inlooppunt in De Koppeling in Zeist-West kun je terecht met allerlei vragen die met opgroeien te maken hebben. Dat kan gaan over jeugdpuistjes, pesten en onzekerheid, maar ook over sport, seks, geld etc. Je kan bellen, mailen of kom langs. Alle informatie en advies is onpartijdig en gratis. Kijk hier voor de openingstijden

Locatie van het CJG Zeist op de kaart weergeven.

Vraag het Else!

Foto van Else

De virtuele medewerker van het CJG