Welkom

Op deze site vind je allerlei tips en informatie over zaken als puberteit, verliefdheid, voeding, gewicht,  pesten, drank, drugs, seks, bijbaantjes, geld, sport en hobby's

Veilig omgaan met je pincode

maandag 7 januari 2019

Veel kinderen pinnen tegenwoordig wanneer ze iets gekocht hebben. Maar niet alle kinderen gaan even veilig om met hun pincode om dan 5 jaar geleden. Dat blijkt uit het Kinderonderzoek 2018 van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud).

Vijf jaar geleden pinde nog maar 17 procent van de kinderen van 10 jaar en ouder. Nu is dat 31 procent. Wel kennen minder kinderen de pincode uit het hoofd. Dat aantal is met 16 procent gedaald.

Ouders weten bovendien minder zeker of hun kind veilig pint, dus dat niemand de pincode kan afkijken. In 2013 wist nog 90 procent van de ouders dat niemand kon meekijken als hun kind pinde. Nu is dat 72 procent.

Het Nibud vindt dit geen goede ontwikkeling. Veilig met geld kunnen omgaan is een voorwaarde om niet in geldproblemen te komen.

Leren pinnen

Het Nibud vindt het belangrijk dat kinderen vanaf 10 jaar gaan leren pinnen omdat zij bijvoorbeeld op de middelbare school vaak al niets meer zonder pinpas kunnen kopen. Vanaf dat moment moeten zij zelfstandig en veilig met de pas kunnen omgaan. Kinderen moeten ook leren naar bij- en afschrijvingen te kijken. Dat hoort bij het hebben van een bankrekening. Het helpt bij het leren overzicht te houden over hun inkomsten en uitgaven.

Hoe ga je veilig met je pinpas en pincode om? Lees meer hierover op onze site bij Eigen bankrekening

Bron: Nibud

 

Contactgegevens

CJG Zeist
De Clomp 1904
3704 KS Zeist

e-mail: info@cjgzeist.nl
tel. 030 8200227

In ons inlooppunt in De Koppeling in Zeist-West kun je terecht met allerlei vragen die met opgroeien te maken hebben. Dat kan gaan over jeugdpuistjes, pesten en onzekerheid, maar ook over sport, seks, geld etc. Je kan bellen, mailen of kom langs. Alle informatie en advies is onpartijdig en gratis. Kijk hier voor de openingstijden

Vraag het Else!

Foto van Else

De virtuele medewerker van het CJG